sałatka fit

Pomysły na śniadania z polędwicą łosiową

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, oczywiście jest to prawda, ponieważ to właśnie dzięki dostarczeniu odpowiedniej ilości energii z samego rana organizm człowieka jest w stanie pracować na pełnych obrotach. Niestety dla wielu osób przygotowywanie, a co za tym idzie także jedzenie śniadania to prawdziwa udręka. Dzieje się tak, ponieważ z czasem pomysłów na śniadanie po prostu zaczyna brakować, a płatki jedzone dzień w dzień przestają już smakować. Na szczęście istnieje kilka doskonałych opcji śniadaniowych, które nie wymagają dużego nakładu pracy, ani tym bardziej ogromnych wydatków.

Pomysły na szybkie śniadania

Kanapki z jajkiem i szynką to chyba najbardziej popularne rozwiązanie na śniadanie. Warto jednak zaznaczyć, że zwykła szynka może okazać się niewystarczająco dobra. Co zatem wybrać? Cóż, doskonałą opcją może okazać się polędwica łososiowa paczkowana – https://tarczynski.pl/produkt/poledwica-lososiowa. Dlaczego właśnie ona? Mięso polędwicy łosiowej to najdelikatniejsze oraz dokładnie wyselekcjonowane kawałki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Jednak polędwica łososiowa to nie tylko kanapki. Można z nią wyczarować znacznie więcej posiłków na śniadanie.

Tosty z polędwicą i serem

Jedną z najprostszych propozycji podania polędwicy łososiowej są oczywiście tosty. Aby je przyrządzić wystarczy zaopatrzyć się w chleb tostowy oraz ulubiony ser (do polędwicy łososiowej idealnie pasuje ser pleśniowy blue). Gotowy posiłek można dodatkowo ozdobić szpinakiem.

Szakszuka

Choć to danie brzmi egzotycznie i dość skomplikowanie, jest to tylko pierwsze wrażenie. Szakszuka jest to bowiem nic innego jak po prostu jajka duszone w pomidorach. Do szakszuki można dodać absolutnie wszystko, co ma się pod ręką, zaczynając od sera a kończąc po paprykę lub pieczarki. Doskonałym dodatkiem do szakszuki będzie drobno pokrojona polędwica łososiowa, która nada daniu wykwintnego charakteru.

Jak widać polędwica łososiowa sprawdzi się niemal w każdej sytuacji, dlatego warto jest mieć ją zawsze w lodówce.